Нашите преимущества

Хранителните разстройства (анорексия, булимия, затлъстяване, хиперфагия, орторексия и др.) се считат за трудно лечими заболявания и вече си заслужиха славата на „чумата на 21-ви век“. Именно защото това са единствените психогенни разстройства, причиняващи смърт. Счита се, че 20%, а според някои източници- 25%, от страдащите от анорексия и булимия умират. А колко хора умират от затлъстяване? Хипертонични кризи, инфаркт, инсулт, чернодробна недостатъчност, остра бъбречна недостатъчност, полиорганна недостатъчност, стомашни кръвоизливи, мастна дистрофия и много други са болести, причината за които всъщност може да бъде ХРАНИТЕЛНО РАЗСТРОЙСТВО.

 

КАК СЕ ЛЕКУВА?


Как НЕ го правим ние:


Обикновено в основата си лечението е симптоматично. Поддържат се телесните функции, ентерално и парентерално се въвеждат свръх калорийни смеси, назначават се психотропни препарати. На консултации с диетолог се коригира храненето, ограничават се или усилват физическите натоварвания, приспособява се нечий режим за здравословно хранене, търси се психологична подкрепа. Всички тези способи на натрапване, интроекция, принуда, игнориране и т.н., не дават резултат, или той е временен и след изписването от подобен курс на лечение, пациентът отново преживява рецидив!!!

 

Как го правим ние:


Нашата програма включва комплексен професионален подход към болестта и индивидуален подход към клиента. В стационарни условия нашите пациенти получават висококвалифицираната помощ на нашите специалисти:

 

 

  • - Психотерапевтична (индивидуална и групова)
  • - Психологична (индивидуална и групова)
  • - Консултации с диетолог
  • - Фитнес
  • - Специализиран масаж
  • - Симптоматично медикаментозно лечение при гастроентеролог
  • - Програма за ресоциализация
  • - Семейна терапия

 

 

Именно комплексният професионален подход позволява наистина да се помогне на клиента и да се освободи здравата личност от недъга на болестта. И именно индивидуалният подход към всеки, както и фактът, че оказваме помощ само на хора с хранителни разстройства, позволяват да създадем атмосфера на любов, топлина, безопасност, приемане и поддръжка. При нас болните могат да говорят за това, за което дълго са мълчали и не са се решавали да изкажат на глас.

 

С КАКВО СМЕ УНИКАЛНИ?


Програмата за рехабилитаця и социална адаптация „Ревоканда“ се прилага от дълго време и е показала ефективност 67%, при средна за Европа – 12%. Тя е помогнала на много хора да си върнат живота. Съавторът на програмата Валерий Патонич, работи в сферата на хранителните разстройства повече от 8 години. Той разработи уникален психотерапевтичен метод – „дуална терапия“, който се прилага в лечението на тези разстройства и се използва единствено в клиниките „РЕМЕДИ“ и „РЕВОКАНДА“.

 

Ние сме единствената клиника, в която ХР се лекуват стационарно, с психотерапевтичен подход. Съчетаваме комфорт и рехабилитация, създавайки вместо клинична, санаториално- курортна атмосфера.

 

Работата със семействата на болните е неотменна част от терапевтичната програма: семейна терапия, родителски и детско- родителски групи.

 

Работата на клиниката е изцяло съобразена със законодателството на Европейския съюз, което гарантира юридическата сигурност на нашите клиенти. Ставайки клиент на „РЕМЕДИ“, Вие встъпвате в договорни отношения с нас, което обезпечава Вашата безопасност и грижата за Вашите живот и здраве през целия през целия период на рехабилитация.

 

Гарантираме пълно и качествено изпълнение на поетите отговорности. Ние, членовете на екипа „РЕМЕДИ“, се задължаваме да бъдем честни и открити, добросъвестно да изпълняваме работата си и винаги да проявяваме внимание, грижа и човечно отношение към нашите клиенти.

 

За нас най- добре говорят нашите резултати. Осъзнаваме своята отговорност на пионери в лечението на хранителни разстройства и знаем със сигурност, че МОЖЕМ ДА ВРЪЩАМЕ АПЕТИТА ЗА ЖИВОТ.