Нашите преимущества

Хранителните разстройства (анорексия, булимия, затлъстяване, хиперфагия, орторексия и др.) се считат за трудно лечими заболявания и вече си заслужиха славата на „чумата на 21-ви век“. Именно защото това са единствените психогенни разстройства, причиняващи смърт. Счита се, че 20%, а според някои източници- 25%, от страдащите от анорексия и булимия умират. А колко хора умират от затлъстяване? Хипертонични кризи, инфаркт, инсулт, чернодробна недостатъчност, остра бъбречна недостатъчност, полиорганна недостатъчност, стомашни кръвоизливи, мастна дистрофия и много други, са болести причината за които, всъщност може да бъде ХРАНИТЕЛНО РАЗСТРОЙСТВО.

 

КАК СЕ ЛЕКУВАТ ХРАНИТЕЛНИ РАЗСТРОЙСТВА?


Нашата програма включва комплексен професионален подход към болестта и индивидуален подход към клиента. В стационарни условия нашите пациенти получават висококвалифицирана помощ от нашите специалисти:

  • - Психотерапевтична (индивидуална и групова)
  • - Психологична (индивидуална и групова)
  • - Консултации с диетолог
  • - Фитнес
  • - Специализиран масаж
  • - Симптоматично медикаментозно лечение при гастроентеролог
  • - Програма за ресоциализация
  • - Семейна терапия

 

Именно комплексният професионален подход позволява наистина да се помогне на клиента и да се освободи неговата здрава личност от недъга на болестта. Тук всички могат да говорят за това, за което дълго са мълчали и не са изказвали на глас.

 

С КАКВО СМЕ УНИКАЛНИ?


Нашата програма за рехабилитация и социална адаптация се прилага от дълго време и е показала ефективност от 67%, при средна за Европа – 12%. Тя е помогнала на много хора да си върнат живота.

 

Ние сме единствената клиника, в която хранителните разстройства се лекуват стационарно, с психотерапевтичен подход. Съчетаваме комфорт и рехабилитация, създавайки вместо клинична, санаториално- курортна атмосфера.

 

Работата със семействата на болните е неотменна част от терапевтичната програма: семейна терапия, родителски и детско- родителски групи.

 

Работата на клиниката е изцяло съобразена със законодателството на Европейския съюз, което гарантира юридическата сигурност на нашите клиенти. Ставайки клиент на „ОН ЛАЙФ“, Вие встъпвате в договорни отношения с нас, което обезпечава Вашата безопасност и грижата за Вашите живот и здраве през целия период на рехабилитация.

 

Гарантираме пълно и качествено изпълнение на поетите отговорности. Ние, членовете на екипа „ОН ЛАЙФ“, се задължаваме да бъдем честни и открити, добросъвестно да изпълняваме работата си и винаги да проявяваме внимание, грижа и човечно отношение към нашите клиенти.

 

За нас най- добре говорят нашите резултати. Осъзнаваме своята отговорност на пионери в лечението на хранителни разстройства и знаем със сигурност, че МОЖЕМ ДА ВРЪЩАМЕ АПЕТИТА ЗА ЖИВОТ.