Нашето разположение

Центърът за лечение на хранителни разстройства „РЕМЕДИ” е разположен на Черноморското крайбрежие, в близост до к.к. „Златни пясъци“. Намира се в курортната зона на гр. Варна и предлага уютна домашна обстановка, тераси с изглед към морето и свеж морски въздух, а в непосредствена близост са плажът, морската градина и прочутите Варненски термални минерални извори.

 

ТЕРМАЛЕН БАСЕЙН

Сред всички страни в Европа и Средиземноморието България се счита за най- богата на минерални извори, в това число и хипертермални – с температура на водата при извора 38-40 градуса по Целзий.

 

МОРСКА ГРАДИНА

Морската градина или Приморският парк във Варна е на повече от 100 години и е един от символите на града. Обявена е за произведение на парковото изкуство. Има площ от приблизително 820 дка. и е отлично място за спорт, отдих и развлечение. В нея се намират Варненският Делфинариум, Зоологическата градина, футболни игрища, тенис кортове, множество атракции и заведения.

 

ПЛАЖ

Основните предимства на българските плажове пред другите в Европа, са пясъчната ивица и нейната широчина. На 13 плажа във Варна и близките курорти качеството на водата е „отлично“, показват данните в публикувания през май 2016 г. доклад на Европейската агенция за околната среда. Условията за плажуващите са безупречни, а услугите са на добро ниво и на достъпни цени.